scanteco1.gif (2533 bytes)


QuickVideo Multicast Enterprise 5.0 – Scanteco AB

Översikt
QuickVideo MultiCast (QVMC) använder sig av IP MultiCast teknologi för att ge TV sändningar på företagens och skolornas datanätverk och deras bordsdatorer. QVMC levererar högkvalitativ video som är enkel att använda med TV liknande handhavande. QVMC integrerar QuickVideo OnDemand (QVOD) för att möjliggöra intressanta lösningar som t.ex. ögonblicklig återuppspelning och automatisk inspelning av direktsändning.

QVMC använder Internet Engineering Task Force (IETF) standarder för att effektivt sända video till ett obegränsat antal PC utan överbelastning av nätverket. QVMC har en helt öppen arkitektur och stöder standard MPEG video format.

IETF Standarder
QVMC är baserad på en öppen standard för nätverks gränssnitt. Den använder IP MultiCast protokoll för att sända video paket. Den använder Session Announcement Protocol (SAP) paket för att sända program guides information till användarna. Detta sker på en dedikerad signaleringskanal med liten bandbreddsförbrukning. Den fungerar med de flesta nätverkskort, routers och olika versioner av Internet Group Management Protocol (IGMP) standarder.

TV-Liknande handhavande
QVMC har ett gränssnitt som liknar funktionerna på hemma datorn, med möjlighet att välja ”kanal” och tillgång till ”program guide”. En kanal är en källa av video sändning, på samma sätt som en kanal i ett TV sändnings system. Varje kanal måste ha en egen IP MultiCast adress, precis som en TV kanal måste ha sin egen unika frekvens. En program guide är ett program schema över en eller flera kanaler. Programschemat för varje kanal specificerar videoinnehållet, start tid, stopp tid och andra parametrar för varje program.

Standard MPEG Video
QVMC stödjer internationella standard videoformat, t.ex. MPEG-1 och MPEG-2. Dessa standard format erbjuder den bästa kombinationen av datahastighet och video kvalité. QVMC stödjer MPEG video från high-end TV sändnings video på 16 Mbps till så lågt som 64 kbps. För de flesta tillämpningar så gäller data hastigheter i området 1 Mbps till 4 Mbps. Det finns många fördelas med att använda standard MPEG video format. Den första är att de kommer inta att bli föråldrade. Det andra är att det finns många leverantörer av MPEG dekodrar (uppspelning) att tillgå, både mjukvaru dekodrar och hårdvaru dekodrar.

Ögonblicklig återuppspelning
QVMC är ensamma i världen med den unika möjligheten med inspelning och återuppspelning. Om en MultiCast sändning spelas in på en server så kan alla användare spela upp den inspelade videon. Tillvägagångssättet är intuitivt och enklare än att använd e videobandsspelare. Användaren specificerar helt enkelt vilken tidpunkt han eller hon önskar återuppspela med enkla mus klickningar. Denna inspelning och återuppspelnings möjlighet är möjliggjord med InfoValue’s produkt, QuickVideo OnDemand. Dess server baserade design har många signifikanta fördelar:

Enterprise 5.0
QVMC Enterpise 5.0 är ett komplett "starterkit" för de mer krävande tillämpningarna. En noggrann genomgång av hur systemet fungerar finner du under denna länk. Enterprise 5.0.

Pris: ring för offert.

 


Postadress Telefon Internet
Scanteco Multimedia
Björnidegränd 39
S-162 46 VÄLLINGBY
Sweden
Tel: 08 - 739 00 14
Fax:
08 - 38 36 38
Mobil:
070 - 444 24 27
E-mail: info@scanteco.se

WWW: www.scanteco.se